NOS VoetbalAangepast

Topscorer Sol geniet: dit seizoen vergeet ik nooit

Sol: dit voelt voor mij als een prijs

Willem II-spits Fran Sol beleeft een seizoen van uitersten. In oktober was er schrik en angst, toen bij hem een tumor in een teelbal werd geconstateerd. Nu, een half jaar later en na een succesvolle operatie, lacht het leven hem weer toe. En sinds afgelopen weekend staat hij, dankzij een hattrick tegen PSV, ook nog eens bovenaan de topscorerslijst in de eredivisie.

"Ik heb dit seizoen inderdaad hele moeilijke momenten gekend", zegt de Spanjaard als hij terugblikt op de afgelopen maanden. "En nu beleef ik geweldige dingen. We realiseren ons eigenlijk nog niet wat we afgelopen weekend hebben gedaan. We zijn nog steeds een beetje dronken van geluk."

Sol doelt op de sensationele 5-0 overwinning op koploper PSV. Met drie goals was het aandeel van de Spanjaard groot. "5-0 winnen, een hattrick maken en dan gedeeld topscorer zijn in de eredivisie... Na alles wat er gebeurd is, voelt dit voor mij als een prijs."

Vreugde bij Fran Sol na zijn hattrick tegen PSV

Sol maakte in totaal al dertien goals dit seizoen en is daarmee samen met PSV'er Hirving Lozano topscorer van de eredivisie. "Eerlijk gezegd verbaast het me niet dat ik zo hoog sta op de lijst", zegt Sol. "Wel dat ik bovenaan sta, want dat is ontzettend moeilijk als je bij Willem II speelt. Maar ik heb dit jaar harder dan ooit gewerkt en dit is mijn beloning."

'Leef van dag tot dag'

De scoringsdrang van Sol, die ooit deel uitmaakte van de jeugdopleiding van Real Madrid, zal ook bij andere clubs opvallen. Het zou dus zomaar kunnen dat hij na dit seizoen zijn geluk hogerop mag zoeken.

"Als er een grote club zou komen, zal ik daarover nadenken. Maar ik leef van dag tot dag na wat er is gebeurd. Ik ben nu gelukkig bij Willem II. Mijn grootste droom is om een gezin te stichten in de toekomst en gelukkig te blijven met mijn vrouw. En ook al speel ik bij de grootste club ter wereld, dit seizoen bij Willem II zal ik nooit vergeten."

Sol niet verbaasd over eigen doelpuntenproductie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl