Serena en Venus Williams
NOS SportAangepast

Tante Venus klopt Serena in editie 29 van Sister Act

Op haar eerste officiële tennistoernooi sinds haar zwangerschap is Serena Williams in de derde ronde uitgeschakeld. In Indian Wells was haar zus Venus, nu tante van haar dochter, in twee sets te sterk: 6-3, 6-4.

Opvallend genoeg was zus Venus ook de tegenstander in de laatste officiële wedstrijd van Serena vóór haar zwangerschap. Maar dat duel, in de finale van de Australian Open in januari 2017, eindigde nog in een zege voor de 23-voudig grandslamwinnares.

Tante Venus klopt zusje Serena in twee sets

41 onnodige fouten

Aan alles was te merken dat de oudste van de twee zussen tegenwoordig weer een toptienspeelster is. Venus haalde een goed niveau en snelde in beide sets naar een voorsprong die ze niet meer weggaf. Of zoals Serena, die tot liefst 41 onnodige fouten kwam, het na afloop verwoordde: "Haar service was heel constant. Ze deed alles goed."

De 37-jarige winnares van de partij, die in onderlinge ontmoetingen nog wel tegen een 17-12 achterstand aankijkt, was bescheiden. "Ik heb geluk dat ik meer partijen heb gespeeld dan Serena dit jaar. Ze zal weer snel terug te vinden zijn op de wereldranglijst en ze zal ook snel weer toernooien gaan winnen."

Serena, 36 jaar, was in de tweede ronde nog te sterk voor Kiki Bertens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl