Noorse commentatoren kunnen hun ogen niet geloven als Pedersen valt

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Noors commentaar bij val Pedersen: dit geloof je toch niet?!

Er was zondagmiddag een sensationele coup in de maak bij de WK allround: schaatser Sverre Lunde Pedersen was op uitgerekend Nederlands ijs hard op weg naar de eerste Noorse wereldtitel sinds 1994. De klassementsaanvoerder mocht op de afsluitende tien kilometer zelfs vele seconden verliezen om de Oranje-concurrentie voor te blijven.

Maar daar liet de 25-jarige Pedersen het niet op aan komen: hij was in het Olympisch Stadion bezig zijn derde afstandszege binnen te halen. De ongenaakbaar geachte Sven Kramer reed al snel op tientallen meters achter hem en op het schema van Patrick Roest, de nummer twee in het klassement, had hij een ruime voorsprong.

Maar plots ging er een golf van ontzetting over de tribunes. Met name bij Noorse supporters was het ongeloof groot. Was hun held daar onderuitgegaan?! Lag hij daar tegen de boarding?! Ook de Noorse tv-commentatoren wisten niet wat ze zagen...

Sverre Lunde Pedersen ANP

STER Reclame