Mentel: vreselijk halfjaar gehad, maar dit maakt alles goed

Met het prolongeren van haar paralympische titel op de snowboardcross is er voor Bibian Mentel een einde aan een roerige periode gekomen. Ze werd opnieuw behandeld tegen kanker en bekroonde haar zoveelste comeback met goud in Pyeongchang.

"Dit had ik echt niet durven dromen", was haar eerste reactie na haar gewonnen finalerace tegen landgenote Lisa Bunschoten.

"Dit is helemaal fantastisch. Ik heb natuurlijk een ontzettende rot-aanloop gehad, het afgelopen halfjaar was echt vreselijk. Maar dit maakt het helemaal goed."

Heftige vier jaar

De 45-jarige Mentel, bij wie vorig jaar voor de negende keer kanker werd geconstateerd, was net op tijd hersteld om toch aanwezig te kunnen zijn bij de Spelen in Pyeongchang.

"De afgelopen vier jaar waren best wel heftig voor mij. Ik heb altijd gezegd na Sotsji nog vier jaar door te willen als mijn lichaam het volhoudt. Nou, dat heb ik geweten. Ik heb een aantal diepe dalen gehad, maar gelukkig ook weer hele mooie hoge pieken."

Mentel prolongeert paralympische titel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De finale was spannend, tot het moment dat Bunschoten onderuitging en Mentel in haar val meenam.

"Toen was het: wie het eerste opstaat. Ik keek nog wel om, vond het vreselijk om door te rijden. Maar aan de andere kant wil je ook winnen."

STER reclame