PAOK-voorzitter Ivan Savvidis met een pistool op het veld
NOS VoetbalAangepast

PAOK-voorzitter met pistool op veld; Griekse competitie stilgelegd

De Griekse competitie is voor onbepaalde tijd stilgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden, zondagavond, tijdens de slotfase van het duel tussen PAOK en AEK Athene. De voorzitter van PAOK kwam daarbij gewapend met een pistool het veld op.

Minister Georgios Vassiliadis van Sport maakte na overleg met de premier bekend dat de competitie pas zal worden hervat als er duidelijke afspraken zijn gemaakt over hoe het verder moet met het Griekse voetbal.

De slotfase van de topper tussen PAOK en AEK Athene ontaardde zondagavond in chaos toen de scheidsrechter vlak voor tijd bij een stand van 0-0 een doelpunt van PAOK-speler Fernando Varela afkeurde wegens buitenspel.

Holster met pistool

PAOK-voorzitter Ivan Savvidis kwam daarop woedend het veld op, geflankeerd door zijn lijfwachten, om verhaal te halen bij de scheidsrechter. Op beelden is te zien dat Savvidis een holster droeg met daarin een pistool.

"Het is gedaan met jou als scheidsrechter", zou Savvidis hebben geroepen, waarop de arbiter en zijn assistenten naar de kleedkamer vluchtten. Savvidis - die zijn wapen niet gebruikte - werd woedend afgevoerd en het duel werd gestaakt.

PAOK-voorzitter Ivan Savvidis wordt afgevoerd van het veld

De Griekse justitie heeft inmiddels een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Savvidis, een geboren Georgiër en voormalig Russisch parlementslid. Hij is een van de rijkste mannen van Griekenland en sinds 2012 de eigenaar van PAOK.

Kassarol

Het is niet de eerste keer dat een wedstrijd in de Griekse competitie helemaal uit de hand loopt. Twee weken geleden werd ook al een wedstrijd van PAOK gestaakt nadat de trainer van tegenstander Olympiakos Piraeus een kassarol tegen zijn hoofd kreeg gegooid.

PAOK staat tweede in de competitie, op twee punten van AEK. Bij de club uit Thessaloniki speelt oud-Feyenoorder Diego Biseswar; hij kwam zondag een kwartier voor tijd in het veld.

Ook onder anderen Danny Hoesen en Hedwiges Maduro hebben bij PAOK gespeeld. Huub Stevens, Thijs Libregts, Rinus Israël, Arie Haan en Rob Jacobs waren er ooit trainer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl