Wout Weghorst (links) toont zijn ongenoegen tijdens Feyenoord-AZ
NOS VoetbalAangepast

Kuipvrees AZ ontstemt Van den Brom: kom op, ga lekker ballen!

Met de bekerfinale in het vooruitzicht, de derde plaats stevig in handen en een in vorm verkerende selectie, had John van de Brom op een onbevangen AZ gehoopt tegen Feyenoord. Maar zijn spelers kropen in hun schulp, leken bevangen door Kuipvrees.

En Van den Brom had er de hele week nog zo op gehamerd tijdens de training: ga genieten! "Wat is er nou mooier dan een wedstrijd in De Kuip, op een fantastisch veld en waar iedereen tegen je is? Je staat veertien punten voor (op Feyenoord, red.) en je mag hier spelen", had hij zijn selectie voorgehouden.

Van den Brom hoopt Higler niet terug te zien bij de bekerfinale

Toch ging AZ met 2-1 ten onder tegen Feyenoord en zag Van den Brom zijn plan in duigen vallen. "Jeugdigheid en te onervaren", stelde hij vast na afloop. "Het is bijzonder om hier te spelen, dat weet ik als geen ander."

"We hebben de vorm, dit is het podium waarop we het willen laten zien. Kom op man, dit is toch mooi?! Ga lekker ballen. Gelukkig kunnen we ons snel revancheren", doelde hij op de bekerfinale van 22 april, als AZ opnieuw in De Kuip tegen Feyenoord speelt.

Gezeik

"Dit moet er wel uit", ging hij verder. "Ook speelt natuurlijk het gezeik mee dat we nooit van de grote clubs kunnen winnen. We hebben vandaag een kans onbenut gelaten om het tegendeel te bewijzen."

De spelers van AZ protesteren bij arbiter Higler, die de Alkmaarders weigert een strafschop te geven

Van den Brom had tot slot ook nog een appeltje te schillen met Dennis Higler. De scheidsrechter onthield AZ voor rust een strafschop na een overduidelijke handsbal van Feyenoorder Jan-Arie van der Heijden.

De AZ-trainer hoopt Higler niet weer tegen te komen in de bekerfinale. "Een topscheidsrechter zou dan mooi zijn", zei Van den Brom met een brutale glimlach. "We hebben toch maar één topscheidsrechter? Maar ik ga er daar niet over."

Higler draait bij

Higler gaf overigens na afloop toe dat zijn beslissing betwistbaar was. "Als ik de beelden nu weer zie, vanuit een andere hoek, dan zou ik denk ik wel een strafschop hebben geven", gaf hij eerlijk toe.

Higler draait bij: volgende keer wel een strafschop

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl