Jeroen Hertzberger
NOS SportAangepast

Hertzberger redt punt voor Rotterdam in hockeyklassieker

Rotterdam en Amsterdam hebben elkaar in evenwicht gehouden in de hoofdklasse hockey: 3-3. Met het oog op de play-offs schiet Rotterdam weinig op met het punt.

Vooraf was de opdracht voor de Rotterdamse hockeyers, de nummer vijf in de stand, duidelijk. Met een achterstand van zes punten op nummer vier Amsterdam was een zege in het onderlinge duel broodnodig om kans te blijven houden op de play-offs.

Rotterdam begint goed

De thuisploeg begon uitstekend. Na zes minuten was Jeroen Hertzberger trefzeker uit een strafbal. Die stand stond ook bij rust op het bord, al had Rotterdam via Hertzberger en Nick Catlin nog kansen om de voorsprong te vergroten.

Kort na rust werd het toch 2-0 door Thijs van Dam. De 21-jarige international schoot raak na een fraaie combinatie met Hertzberger.

Amsterdam draait duel om

De bezoekers kwamen uit het niets weer terug in de wedstrijd via Billy Bakker. Daarna draaide Boris Burkhardt, onlangs nog topscorer bij het EK onder 21, de wedstrijd helemaal om. Eerst stond Burkhardt op de juiste plek bij een voorzet van Roderic Schwirtz en even later maakte hij er met een tip-in zelf 2-3 van.

Anderhalve minuut voor tijd redde Hertzberger alsnog een punt uit opnieuw een strafbal. Veel schiet Rotterdam daar echter niet mee op. Het verschil met Amsterdam, dat de laatste plek bezet die recht geeft op de play-offs, blijft zes punten.

Rotterdam geeft wedstrijd uit handen tegen Amsterdam

Koploper Kampong won thuis met 3-2 van Pinoké. Nummer twee Bloemendaal haalde op bezoek bij HGC uit met 5-0.

Hekkensluiter HDM boekte zijn eerste zege van het seizoen. De Haagse formatie won thuis met 3-2 van SCHC. Ondanks die overwinning blijft HDM laatste met vijf punten achterstand op Tilburg.