Vreugde bij FC Groningen bij de 2-0

FC Groningen boekt eerste zege sinds Kerstavond

FC Groningen heeft ten koste van PEC Zwolle de eerste zege van 2018 geboekt. Na de 3-2 (voor PEC) eerder dit seizoen werd het in Groningen 2-0.

De Groningers, die de laatste vier wedstrijden gelijkspeelden, kwamen op 24 december van vorig jaar voor het laatst tot een zege. Toen werd Sparta met 4-0 verslagen.

Ryan Thomas werkt de bal per ongeluk in zijn eigen doel
  • AFP
    Diederik Boer na de 1-0 van FC Groningen

Groningen, dat via Mimoun Mahi (volley) en Tommie van de Looi (naast) al gevaarlijk was, kwam na 25 minuten door een eigen doelpunt van Ryan Thomas op 1-0. Hij werkte de bal in eigen doel na een voorzet van Van Weert.

Daarna schoot Ajdin Hrustic nog rakelings naast en belandde een prachtig lobje van Mahi op de lat.

Counter

PEC, dat drie kwartier lang onzichtbaar was geweest, was na rust gevaarlijk met een kopbal van Queensy Menig en een schot van Mustafa Saymak. En Thomas schoot de bal na een verre uittrap van doelman Diederik Boer op de lat. Hrustic rondde kort voor tijd een counter beheerst af en verzekerde Groningen zo van de eerste overwinning in 2018.

Voor PEC, dat nog altijd zevende staat, is het de vijfde opeenvolgende nederlaag in een uitwedstrijd.