Joost Luiten
NOS SportAangepast

Luiten eindigt als negende in India, titel voor Wallace

Joost Luiten is als gedeeld negende geëindigd op het Indiaas Open. De golfer uit Rotterdam boekte op de slotdag drie plaatsen winst na een ronde van 72 slagen (par). De zege in New Delhi ging naar de Engelsman Matt Wallace.

Luiten is de nummer 67 van de wereld en van alle deelnemers in India Delhi staat alleen Shubhankar Sharma (66ste) hoger op de ranglijst. De Indiër, die als één van de leiders aan de dag begon, werd in eigen land uiteindelijk zevende.

Luiten was zaterdag afgezakt naar de twaalfde plaats na een wisselvallige dag. Zondag maakte wat goed met twee birdies op de eerste negen holes, maar een bogey op de elfde en de achttiende hole wierpen hem opnieuw iets terug.

'Toptien is altijd goed'

Op zijn eigen website zegt Luiten tevreden te zijn met zijn plek in de toptien. "Ik moet zeggen dat ik mentaal en fysiek wel een beetje op ben na die reis uit Mexico (Luiten speelde voor India in Acapulco en reisde meteen door, red.). Ik heb ook wat last van een stijve linkerpols. Niks verontrustends, maar ik heb wel even wat rust nodig."

Play-off

De Engelsman Andrew Johnston dwong dankzij een ronde van -6 knap een play-off af om te beslissen wie er met de titel vandoor zou gaan. Daarin bleek Wallace, die na de derde ronde al leidde, de beste. Hij boekte zijn tweede zege op de Europese tour dankzij een birdie op de eerste extra hole.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl