Tiger Woods op weg naar de veertiende hole in de derde ronde van de Valspar Open
NOS SportAangepast

Wint Tiger Woods na vijf jaar weer eens een titel?

Tiger Woods. Die naam zorgt altijd voor opwinding, maar de laatste jaren niet meer vanwege zijn prestaties. Sterker, de laatste titel van de golflegende dateert alweer van vijf jaar geleden. Maar daar kan zondagavond verandering in komen.

Na drie rondes van het Valspar Championship in Palm Harbor, Florida staat Woods slechts één slag achter op koploper Corey Conners. Woods moet de tweede plaats delen met Justin Rose en Brandt Snedeker.

Hoewel Woods de meeste aandacht krijgt, is ook het verhaal van de koploper de moeite waard. Eigenlijk zou de Canadese rookie Conners niet eens mogen meedoen in Tampa, omdat hij zich niet had gekwalificeerd. Als derde reserve werd hij op het laatste moment alsnog toegevoegd aan het deelnemersveld. Met succes, want Conners leidt vanaf dag één.

Of de onervaren Conners het ook af kan maken, is de grote vraag. Het publiek in Palm Harbor is massaal op de hand van Woods en dat is goed te merken. Bij elke stap die Woods doet op de baan, volgen honderden fans in zijn spoor. "Ongelooflijk hoeveel herrie ze maken. Het wordt zondag een leuke dag", aldus Woods.

Voor de 42-jarige Woods zou een overwinning zijn tachtigste titel op de Amerikaanse tour betekenen. De afgelopen vier jaar kwam hij, mede door meerdere operaties aan zijn rug, niet verder dan één toptienklassering. Als de 26-jarige Conners wint, zou dat zijn eerste titel zijn.

Over drie weken beginnen de Masters in Augusta. Woods won die major-titel al vier keer in zijn loopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl