PSV moet zich 'kapot schamen' na 5-0 nederlaag

Aangepast
Phillip Cocu ANP

Nog nooit stond Phillip Cocu zo kwaad de pers te woord als na de nederlaag van zaterdag bij PSV. Hij had er ook alle reden toe, zo stelde hij zelf na de 5-0. "We moeten ons kapot schamen. Het was niet om aan te gluren."

PSV boekte niet alleen de derde nederlaag van dit seizoen, eerder waren Ajax en sc Heerenveen in eigen huis te sterk, het was de grootste nederlaag in de eredivisie sinds 1964. "Ik ben ontzettend kwaad over wat wij hier hebben laten zien. Dit is niet de ondergrens, dit ligt er nog ver onder."

Cocu nam gelijk maatregelen. "De vrije dag morgen gaat niet door. Het is zaak de koppen bij elkaar te steken en erachter te komen waar dit vandaan komt."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Cocu: het was niet om aan te gluren

"Wat wij hebben laten zien, lijkt helemaal nergens op", vervolgde de coach. "Nee, ik heb er geen verklaring voor. Als ik dit had aan zien komen, had ik ergens wel wat meer aandacht aan besteed. Ik heb een Willem II gezien dat ten koste van alles wilde winnen. Vanaf de eerste minuut. Dat hadden wij niet."

Cocu was al bang voor een slecht resultaat. PSV ging met een voorsprong van liefst tien punten op Ajax de 27ste speelronde in. De buitenwacht schreef de titel al toe aan de Eindhovenaren. "Je krijgt lovende kritieken, het zou allemaal al beslist zijn. Daar probeer je dan voor te waarschuwen, want het was allemaal nog niet beslist. En dan ga je naar een Willem II toe, waar vanalles is gebeurd de afgelopen week..."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Ginkel: dramatische avond

Aanvoerder Marco van Ginkel sprak van een dramatische avond. "Er was geen beleving, geen agressiviteit. Of het stil was in de kleedkamer? Ja. Bij de rust hebben we aangegeven dat er een tandje bij moest. Het was toen nog 1-0 dacht ik. Maar Willem II ging maar door en wij stelden er niets tegenover. Dan word je afgestraft."

"We hebben heel zwak gespeeld, er was weinig beleving. Als wij niet honderd procent geven, en dat heb ik al eerder aangegeven, krijgen wij het tegen iedereen moeilijk."

STER Reclame