Verweij kampt al maanden met virus

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verweij heeft al maanden last van virus

Voor Koen Verweij zit het schaatsseizoen erop. Vanwege fysieke ongemakken laat hij de laatste wedstrijden van het seizoen schieten.

De 27-jarige Noord-Hollander kampt al langer lichamelijke problemen en heeft nu een grondig onderzoek achter de rug. "Ik heb nu eindelijk duidelijkheid. Ik loop al maanden met het CMV-virus rond. Een virusinfectie op mijn organen waardoor mijn immuunsysteem ontzettend laag is. Hier loop ik al ongeveer vier maanden mee."

Verweij stelde de Olympische Spelen in Pyeongchang teleur op de 1.000 en 1.500 meter, zijn favoriete afstanden. Wel wist hij brons te winnen op de ploegenachtervolging en de massastart.

Wanneer Verweij weer helemaal genezen is, is nog onbekend. "Er is helaas geen antibiotica voor, dus je lichaam moet het zelf oplossen. Dat kan alleen met rust."

Volgend seizoen

Verweij richt zich nu op volgend seizoen. Hij is op zoek naar sponsoren die hem willen steunen in een nieuw vierjarig traject.

Het afgelopen seizoen trainde Verweij met de Russen. "Het liefst ga ik wel door met Kosta Poltavets (de Russische trainer die Verweij begeleidde, red.). Ik heb veel vertrouwen in hem, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar rijden in Nederland. Uiteindelijk moeten er eerst geldschieters komen."

STER Reclame