Sleutelbeenbreuk dwingt Poels tot opgave in Parijs-Nice

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zware valpartij Poels in Parijs-Nice
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wout Poels heeft Parijs-Nice moeten verlaten na een zware valpartij in de zesde etappe. Bij het ingaan van een bocht enkele kilometers voor de finish gleed de Nederlandse nummer twee van het algemeen klassement tegen een vangrail.

Team Sky maakte daarna bekend dat hij de koers niet meer hervat. Uit onderzoek is gebleken dat Poels zijn sleutelbeen heeft gebroken en daarnaast verwondingen aan zijn borst en knie heeft opgelopen.

"Het is heel teleurstellend want ik voelde mij heel erg goed. Maar zo gaan die dingen soms", laat Poels optekenen op de officiële website van team Sky. "Ik ga nu een plan maken met de doktoren over het herstel van mijn sleutelbeen. Sowieso had ik al een rustperiode ingelast na Parijs-Nice."

Poels won woensdag de tijdrit en stond in het klassement vijftien seconden achter op de Spaanse leider Luis León Sánchez.

Team Sky
@TeamSky
#ParisNice - @sergiohenaoofic regains contact and finishes with a select group of leaders. Strong work from @iamdlax. @WoutPoels is sadly out of the race. Full update later
9 maanden geleden

De etappe werd gewonnen door de Fransman Rudy Molard, voor de Belg Tim Wellens. Beste Nederlander was Sam Oomen, op de vijfde plaats. Sanchez blijft op kop in het klassement.

Terugdenken aan 2012

De aanblik van Poels op het asfalt doet direct denken aan de Tour de France van 2012, toen hij bij een val een gescheurde nier en milt, gekneusde longen en drie gebroken ribben opliep.

Het duurde jaren voordat hij weer de oude was. Pas toen Poels in 2016 Luik-Bastenaken-Luik had gewonnen, kon hij de valpartij echt achter zich laten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wout Poels: van verkreukeld in de berm tot de bloemen in Luik

STER Reclame