Een vestiging van Action in Delft ANP

Action neemt in een jaar 6000 mensen aan en richt zich nog meer op Europa

time icon Aangepast

Winkelbedrijf Action heeft in een jaar tijd 243 nieuwe winkels geopend, voornamelijk in Frankrijk. Het bedrijf profileert zich steeds meer als een Europees bedrijf. Voor het eerst opende het bedrijf winkels in Polen. In Nederland kwamen er 13 winkels bij.

"Meer dan 700 van onze 1100 winkels staan buiten Nederland. We zijn daadwerkelijk een internationale speler", zegt topman Sander van der Laan bij de presentatie van de jaarcijfers in een Engelstalig persbericht.

In een jaar tijd steeg de omzet met 28 procent naar 3,4 miljard euro. De brutowinst was 387 miljoen euro, een kwart meer dan in 2016. Er werken nu 41.000 mensen bij het winkelconcern, 6.000 meer dan een jaar geleden.

Sportartikelen

De groei lijkt nog lang niet voorbij. Action wil namelijk naar een jaaromzet van 10 miljard euro. Dit jaar worden er nog meer winkels geopend dan vorig jaar, vooral in Duitsland en Frankrijk.

Ook gaat het bedrijf de concurrentie aan met sportwinkels. Binnenkort zijn er ook sportartikelen in de winkels te vinden.

Geen webwinkel

Opvallend is dat het concern groeit zonder dat het een webwinkel heeft. Eerder vandaag meldde de branchevereniging van de webwinkels dat de onlineverkoop een nieuw record heeft bereikt. De omzet is met 13 procent gestegen.

Action zei eerder druk te zijn met het openen van winkels en daarom geen tijd te hebben voor een webwinkel. "Daarbij komt dat ons assortiment nogal wisselt en het is daarom meer geschikt voor de fysieke winkel", zei een Action-woordvoerder.

STER Reclame