Het Rijksmuseum in Amsterdam is ontruimd
NOS NieuwsAangepast

Grote stroomstoring Amsterdam: Rijksmuseum ontruimd en geen trams

Een stroomstoring veroorzaakt in het centrum van Amsterdam problemen. Bijna 30.000 aansluitingen zijn getroffen, vooral in Amsterdam-Zuid. Het Rijksmuseum is uit voorzorg ontruimd; de verlichting is uitgevallen. Het museum blijft dicht en gaat morgen weer open.

Noodaggregaten nemen de elektriciteitsvoorziening in het Rijksmuseum over. "De collectie loopt geen gevaar", zegt een woordvoerder.

Grote stroomstoring in Amsterdam-Zuid

Ook andere gebouwen zijn ontruimd, zoals het Allard Pierson Museum. Dat blijft de rest van de dag dicht.

Door de stroomstoring rijden er ook geen trams in een deel van het centrum. Wel is op sommige plekken het tramverkeer weer hervat.

  • Inter Visual Studio
    Op de Weteringschans in Amsterdam raakte een man gewond
  • Mattijs van de Wiel | NOS
    In een deel van het centrum rijden geen trams

Volgens de brandweer is bij graafwerkzaamheden in de Daniël Stalpertstraat een elektriciteitskabel geraakt. Daardoor ontstonden op andere plekken in de buurt kortsluitingen.

Op de Weteringschans is daardoor een man gewond geraakt. Hij hing samen met een collega terrasverwarming op bij een café, toen door kortsluiting een metershoge steekvlam uit de grond kwam. Zijn collega zei tegen stadszender AT5 dat de verwondingen meevallen.

Netbeheerder Liander meldde vanochtend dat de storing waarschijnlijk rond 13.30 uur verholpen is, maar nu zegt het bedrijf dat de eerste storingen pas rond 15.15 uur voorbij zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl