Het Rode Kruis kon begin deze week het gebied nog in
NOS NieuwsAangepast

Konvooi levert hulpgoederen af in Oost-Ghouta

Een konvooi van dertien trucks heeft hulpgoederen in Oost-Ghouta afgeleverd. Vanochtend waren er nog luchtaanvallen in de regio, maar volgens het Rode Kruis konden medewerkers hun werk goed doen.

Bij het bombardement op de stad Douma zijn volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten tientallen gewonden gevallen. Het hulpkonvooi zou op het moment van de aanval op het punt hebben gestaan om het gebied binnen te gaan.

Volgens de Verenigde Naties heeft het bombardement de trucks in groot gevaar gebracht. De betrokken partijen hadden vooraf afgesproken dat het veilig zou zijn, zegt de Syrië-coördinator van de VN.

Volgende week groter konvooi

Het Internationale Rode Kruis heeft 2400 voedselpakketten voor 12.000 mensen rondgebracht. Eerder deze week werd de hulp in het gebied stopgezet vanwege aanhoudende beschietingen. Het is de bedoeling dat volgende week een groter konvooi met medisch materiaal het gebied in gaat.

De oorlog in het gebied heeft volgens het Observatorium, dat zich op lokale bronnen baseert, in bijna drie weken zeker 900 mensen het leven gekost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl