'Waddenauto' op het droge, maar het viel niet mee

Aangepast
Jaring Rispens

De 'Waddenauto' is weer uit zee. Met veel moeite is het voertuig van het wad gehaald. Het was een zware bergingsactie op het buitendijkse slik bij Sint Jacobiparochie, ten noorden van Friesland.

De berger heeft eerst geprobeerd om in een speciaal pak door het slik naar de auto te lopen. Hij kwam al na dertig meter vast te zitten, meldt Omrop Fryslân. Daarna is een 'slikslee' gebruikt om bij de auto te komen. Zo'n slee werd vroeger vaak door vissers gebruikt.

Bekijk hieronder hoe de auto het land op is getrokken:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zo trek je een auto uit de Waddenzee

Met de slikslee is het de berger gelukt om bij de auto te komen om een kabel vast te maken. Met een trekker is de oude Ford Fiesta daarna langzaam losgetrokken en op land getrokken.

De auto is van de 19-jarige Stan uit Helmond, en stond sinds dit weekeinde op het wad. Hij wilde met vrienden naar Groningen rijden. Er werd een tussenstop gemaakt om met eb de Waddenzee op te gaan. "We hadden een paar kilometer op het strand gereden en in een keer zakt mijn auto weg", vertelde hij eerder. Het lukte niet meer om de auto weg te krijgen toen het water begon te stijgen.

Dit is een artikel van

STER Reclame