EPA

Marcel Kittel heeft zijn eerste zege van het wielerseizoen binnen. De Duitser van Katusha-Alpecin won de tweede rit in Tirreno-Adriatico. Hij troefde Peter Sagan en Giacomo Nizzola af in de sprint van een uitgedund peloton.

De laatste zege van Kittel dateerde alweer van acht maanden geleden, toen hij in de Touretappe naar Pau zegevierde.

Danny van Poppel spurtte donderdag in Italië naar de achtste plaats. Patrick Bevin (BMC) nam de leiderstrui over van ploegmaat Damiano Caruso.

Behoudens een klimmetje na vijf kilometer was de 167 kilometer lange weg naar de meet nagenoeg vlak en alom werd dan ook aangenomen dat de zege betwist zou gaan worden in de massasprint.

Aleksandr Foliforov, Gui Sagiv en Jacopo Mosca probeerden wel roet in het eten te gooien met een vlucht vanaf de start, maar die eindigde op twaalf kilometer van de finish.

Valpartij

Met nog zo'n zeven kilometer te gaan, was er een valpartij in het midden van het peloton. Tom Dumoulin zat op dat moment goed van voren en kon zo de dans ontspringen, net als de andere klassementsmannen.

In de straten van Follonica kwam Kittel al vroeg op kop, maar hij behield de snelheid om wereldkampioen Sagan voor te blijven en zo zijn eerste zege op Italiaanse bodem te boeken.

De Duitse sprinter won wel vier etappes in de Giro d'Italia, maar de meet lag toen telkens buiten Italië.

In de derde etappe van de Tirreno-Adriatico gaan de renners de heuvels in.

De uitslag van de tweede etappe Tirreno-Adriatico

STER reclame