Een scène uit de trailer van het flirt-spel
NOS NieuwsAangepast

Controversieel 'flirt-spel' na ophef niet te spelen op PlayStation 4

Het spel Super Seducer, waarin ogenschijnlijk mannen wordt geleerd hoe ze vrouwen het beste kunnen verleiden, zal niet in de PlayStation Store verschijnen. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving hierover van techsite The Verge.

Waarom het spel niet voor PlayStation beschikbaar komt, wil de woordvoerder tegen The Verge niet zeggen. Het is al sinds september bekend dat er aan het spel wordt gewerkt. De afgelopen dagen ontstond controverse omtrent de game. Gamesite Polygon concludeert bijvoorbeeld dat Super Seducer "zo slecht is als het klinkt". Techsite Motherboard omschrijft het als "een spel over stalken en lastigvallen van vrouwen". Steam, het grootste gameplatform voor pc's, biedt het spel wel aan.

Date-coach

Het spel, bedacht door de zelfbenoemde date-coach Richard La Ruina, is in feite een quiz. In elke scène wordt een scenario voorgesteld, bijvoorbeeld een situatie in een café waarbij twee dames op een bank zitten en met elkaar praten. Aan jou - de (mannelijke) speler van het spel - vervolgens de taak om de juiste strategie te kiezen: hoe kom je met ze in contact?

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Volgens La Ruina is het de bedoeling dat mannen zonder schaamte fouten kunnen maken. Na een keuze krijg je feedback van de 'date-coach', die voor de gelegenheid op een bed zit naast twee halfnaakte vrouwen met hoge hakken. Daarnaast waarschuwt hij ervoor om niet te ver te gaan in het echte leven.

Nacht doorbrengen

Maar het gevoel waar veel techjournalisten, die het spel uitprobeerden, mee achterblijven is dat het uiteindelijke doel is en blijft om jou - de speler - een nacht te laten doorbrengen met een vrouw. Plaats dit in de context van de #MeToo-discussie en het wekt al snel controverse op.

In een verklaring op de dag van lancering, afgelopen dinsdag, zei La Ruina dat hij en zijn team oprecht verbaasd waren door de commotie. "We hebben onze uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat de boodschap positief is en dat eerlijk zijn de enige juiste manier is om met vrouwen in contact te komen." De 'date-coach' was volgens The Verge niet bereikbaar voor commentaar op het feit dat PlayStation zijn spel niet beschikbaar stelt in de appwinkel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl