Alexa kan vragen beantwoorden en apparaten bedienen
NOS NieuwsAangepast

Slimme spraakcomputer lacht gebruikers uit

De spraakcomputer van Amazon, Alexa, lachte de gebruikers soms uit zonder reden. Meerdere mensen hebben melding gemaakt van een "eng lachje". Amazon erkende gisteravond dat er sprake was van een probleem en zocht in de uren daarna naar een oplossing.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt nu tegen techsite Recode dat het apparaat uit zichzelf kon gaan lachen doordat het dacht het commando "Alexa, lach" te horen. De webwinkelgigant heeft dit commando uitgezet, voortaan reageert de slimme speaker op het verzoek "Alexa, kun je lachen?" en antwoord het eerst "Natuurlijk kan ik lachen" voordat het daadwerkelijk begint te lachen.

Virtuele hulp

Alexa is een virtuele assistent in de vorm van een geluidsbox. Vooral in Amerika hebben veel mensen een Alexa in huis. De gebruiker kan commando's geven om de box bijvoorbeeld muziek te laten afspelen of iets op internet op te zoeken. Ook kan het systeem apparatuur in huis bedienen, als die eraan gekoppeld is.

Het systeem wordt geactiveerd door de naam Alexa te noemen. Gebruikers in Amerika meldden dat Alexa soms op een "heksachtige" manier begint te lachen als ze een commando geven. Ook begon Alexa soms te lachen, zonder dat ze werd geactiveerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl