Samuel Armenteros verkaste eind augustus naar Benevento, dat kan nu niet meer
NOS VoetbalAangepast

Ook Italië sluit transfermarkt voor eerste speelronde

De clubs in de Italiaanse Serie A mogen spelers kopen tot 18 augustus. Dat is een dag voor de start van het seizoen 2018/2019, daarna sluit de transfermarkt.

De internationale deadline ligt op 1 september maar dat leidt in veel landen tot kritiek. Engeland was de eerste die daarvan afweek. In de Premier League mogen de clubs geen spelers meer aantrekken na 9 augustus, dan begint in Engeland de competitie.

Veel clubs zijn het beu dat spelers druk zijn met transferperikelen terwijl de competitie al begonnen is. Ook de fans balen van het gegeven dat belangrijke spelers vertrekken nadat ze een seizoenkaart hebben aangeschaft.

Engeland

In Engeland blijft het winterse transferwindow wel van kracht, in Italië is dat ingekort tot twee weken, tot vlak voor de herstart van de Serie A.

De Eredivisie NV juicht de ontwikkelingen in Italië en Engeland toe, maar zal zelf de transfertermijn niet wijzigen. "Wij zijn vooral een verkopend land, in tegenstelling tot Engeland en Italië", zegt directeur Jacco Swart.

"Als we de transfertermijn voor de start van de competitie willen sluiten, zal dat in samenwerking met heel veel landen moeten gebeuren. Daar zijn we wel voorstander van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl