Kruiend ijs langs de Afsluitdijk: 'Stop niet op de vluchtstrook'

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kruiend ijs te zien bij de Afsluitdijk, Rijkswaterstaat waarschuwt

Op de Afsluitdijk is sinds vandaag kruiend ijs te zien. Het ontstaat vaak bij grote wateroppervlakten. De stukken ijs die op het IJsselmeer lagen, zijn door de wind weggeblazen en naast de weg beland. Rijkswaterstaat adviseert mensen niet te stoppen om foto's te maken.

"Stoppen op de vluchtstrook is en blijft levensgevaarlijk", schrijft Rijkswaterstaat Midden-Nederland op Twitter. Sommige automobilisten zetten volgens NH Nieuws toch hun auto's langs de weg stil om foto's te maken.

RWS Midden NL
@RWS_MN
Kruiend ijs op de Afsluitdijk! Onze weginspecteurs houden de situatie goed in de gaten. Stop ajb niet om foto's te maken, hou het veilig en geniet van deze foto's :-)
9 maanden geleden

Op de Afsluitdijk zijn een paar plekken waar automobilisten wel veilig naar het ijs kunnen kijken. "Wij raden aan om bij de camperparkeerplaats bij Kornwerderzand of het Monument te stoppen als je een foto wilt maken."

Volgens NOS-weerman Gerrit Hiemstra kan kruiend ijs soms wel tien meter hoog worden. De stukken ijs leiden nu nog niet tot problemen op de weg.

Dit is een artikel van

STER Reclame