NOS NieuwsAangepast

'Boze taxichauffeurs willen kantoor Uber bestormen'

De politie doet onderzoek naar een oproep op de berichtendienst Telegram om het hoofdkantoor van taxidienst Uber in Amsterdam te bestormen. Volgens het AD zit een groep boze Amsterdamse taxichauffeurs achter de oproep.

De chauffeurs beschuldigen Uber van oneerlijke concurrentie. Het AD ontdekte de oproep in de groep 'WegMetUber'. De groep zou zo'n driehonderd anonieme leden hebben. In de oproep staat dat iedereen welkom is en bakstenen, vuurwerk en molotovs moet meenemen. De bestorming zou op 20 maart om 16.00 uur moeten plaatsvinden.

Hieronder staan enkele andere fragmenten uit de besloten groep:

Volgens de krant zijn ook ontevreden chauffeurs van Uber zelf lid van de groep. Ze zouden vooral kwaad zijn over de commissie die de online taxidienst rekent. In een reactie zegt een woordvoerder van Uber dat het bedrijf is gewezen op de oproep en dat de dienst nauw contact heeft met de politie.

Rondetafelgesprekken

Verder zegt Uber het erg belangrijk te vinden dat de chauffeurs die de app gebruiken tevreden zijn. Daarom worden regelmatig rondetafelgesprekken georganiseerd waarin ook de inkomsten van de chauffeurs worden besproken.

De politie wil verder niets kwijt over het onderzoek. Volgens een woordvoerder is er mogelijk sprake van strafbare feiten zoals opruiing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl