NOS WielrennenAangepast

Wild is koningin van WK: bizar, had ik echt nooit gedacht

Kirsten Wild is in Apeldoorn de koningin van de WK baanwielrennen geworden. Op drie van de vier onderdelen waar ze aan meedeed, werd ze wereldkampioen. "Bizar. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou kunnen."

Wild is koningin van de WK: bizar, had ik echt nooit gedacht

Na wereldtitels op scratch en omnium kwam daar vandaag ook goud op de puntenkoers bij. De 35-jarige Wild, die samen met Amy Pieters ook nog zilver won op de koppelkoers (madison), reed zo sterk dat ze tien ronden voor het einde al niet meer kon verliezen.

"Die laatste ronden was genieten. Kippenvel", laat ze weten. "Ik dacht nog even: ik heb me toch niet misrekend? Zo vaak win ik een puntenkoers niet. Ik heb een haat-liefdeverhouding met het onderdeel, want ik ben er ook weleens volledig doorheen gezakt."

Alles alleen doen

Wild liet zich de hele race van voren zien. Ze wist dat ze de meeste kans had als ze het tempo hoog hield, al dreigde het even mis te gaan toen de Britse titelhoudster Elinor Barker op jacht ging naar een ronde voorsprong. "Ik was even bang dat ik toen alles alleen moest doen. Maar de rest dacht misschien: zij toont continu initiatief, dan moeten wij ook rijden."

Wild wordt ook wereldkampioene op de puntenkoers

Op de laatste dag van de WK werd er nog een Nederlander wereldkampioen. Jeffrey Hoogland pakte goud op de tijdrit. Daarmee kwam het aantal wereldtitels van Nederland op deze WK op vijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl