NOS VoetbalAangepast

'Sloetski kandidaat nummer een bij Vitesse'

De kans is groot dat Leonid Sloetski volgend seizoen de eerste Russische trainer in de eredivisie wordt. De voormalige bondscoach van Rusland is kandidaat nummer één om Henk Fraser aan het einde van het seizoen op te volgen bij Vitesse.

Dat heeft de technisch directeur van de Arnhemmers, Marc van Hintum, bevestigd aan de NOS.

Pro Shots
Leonid Sloetski (midden) bezocht op 28 januari het FA Cup-duel Chelsea-Newcastle United met Vitesse-directeur Joost de Wit en Marc van Hintum

Vitesse wilde graag een Nederlandse trainer en sprak de afgelopen periode ook met verschillende kandidaten. Een Nederlandse coach staat op dit moment nog onder contract bij een andere club, waarna de Arnhemse club in gesprek ging met Sloetski.

Vermoedelijk gaat het hierbij om Jaap Stam, die momenteel onder druk staat bij het Engelse Reading.

De club sluit niet uit dat alsnog een Nederlandse trainer in beeld komt, maar op dit moment staat de Rus op pole position.

Met Rusland naar het EK

De 46-jarige Sloetski werd drie keer landskampioen met CSKA Moskou. Vanaf 2015 combineerde hij die baan met een taak als bondscoach van Rusland, waarmee hij bij het EK in Frankrijk in de groepsfase werd uitgeschakeld.

In de zomer van 2017 tekende de Rus een contract bij Hull City, in het Engelse Championship. Daar hield hij het maar 21 wedstrijden vol. In november werd hij ontslagen na tegenvallende resultaten.

De afgelopen weken werkte hij in een adviserende rol bij het Russische FK Rostov.

EPA
Leonid Sloetski als bondscoach van Rusland bij het EK in 2016

In januari werd Sloetski, een goede bekende van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, al in Londen gefotografeerd met Van Hintum en algemeen-directeur Joost de Wit.

Sloetski zou de eerste Russische oefenmeester worden in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl