NOS SportAangepast

Hirscher schrijft geschiedenis: zevende algehele wereldbeker

Marcel Hirscher heeft voor de zevende keer op rij de algehele titel veroverd in de wereldbeker. De Oostenrijker was op de slalom in Kranjska Gora superieur en veroverde ook voor de vijfde keer de wereldbeker op de slalom.

Zaterdag pakte hij al de beker op de reuzenslalom.

Hirscher schrijft geschiedenis: zevende algehele wereldbeker

In het Sloveense Kranjska Gora bleef Hirscher de Noor Henrik Kristoffersen met 1,22 seconde ruim voor. De Zwitser Remon Zenhausern werd derde.

Hirscher was de beste in zeven van de negen wereldbekerwedstrijden en greep ook in 2013, 2014, 2015 en 2017 de slalomtitel.

Olympische Spelen

Op de Spelen wist hij zijn dominantie niet om te zetten in een medaille op de slalom. Daar hij kwam hij ten val. Op de reuzenslalom en combinatie won hij wel goud.

Holdener wint combinatie

Wendy Holdener is zeker van de eindzege in de wereldbeker op de combinatie. De 24-jarige Zwitserse skiester had zondag in Crans-Montana genoeg aan de vierde plaats om de winst veilig te stellen.

De dagzege ging naar de Italiaanse Federica Brignone, die de Zwitserse olympische kampioene Michelle Gisin net voorbleef: 1.46,47 om 1.46,50. De Slowaakse Petra Vlhova finishte in 1.46,56 als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl