PVV-leider Wilders noemt het manifest van de oppositie en vakcentrale FNV "list en bedrog". De oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en de vakcentrale FNV presenteerden vanochtend een manifest waarin staat dat het niet aanvaardbaar is dat de rekening voor de crisis bij mensen met een arbeidsbeperking wordt neergelegd.

Wilders zei bij RTL dat daar helemaal niets van klopt. Hij ontkent dat de bezuinigingen leiden tot ontslagen in de sociale werkvoorziening.

De PVV-leider zei dat de PvdA in haar verkiezingsprogramma veel meer geld bezuinigt op regelingen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Geen ontslagen

De ondertekenaars, onder wie ook een aantal bekende Nederlanders, zijn bang dat tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking hun baan verliezen of van minder geld moeten rondkomen. SP-leider en initiatiefnemer Roemer zegt: "Veel mensen met een arbeidsbeperking hebben de ondersteuning juist hard nodig, om aan het werk te blijven en te zorgen dat ze de armoede niet ingaan."

"In een beschaafd land past dat niet", staat in het manifest, dat twee dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen verschijnt. In het manifest wordt onder meer geëist dat er geen ontslagen vallen bij de sociale werkplaatsen.

STER reclame