NOS SportAangepast

Sterke Visser 'superblij' met verrassend WK-brons op horden

Nadine Visser heeft bij de WK indoor in Birmingham een verrassende bronzen medaille gewonnen. De Nederlandse eindigde in 7,84 als derde achter de Amerikaansen Kendra Harrison (7,70) en Christina Manning (7,79).

Visser stunt met WK-brons op 60 meter horden

De 23-jarige Visser was vrijdag na de series nog mondjesmaat tevreden over haar race, maar toonde sindsdien verbetering.

Topvorm

Ze liet in de halve finales al zien in topvorm te zijn. Ze won haar race en verbeterde met 7,83 het 29 jaar oude Nederlands record van Marjan Olyslager.

Harrison, die al tien keer een Diamond League-wedstrijd op de 100 meter horden won, greep haar eerste WK-goud.

Visser krijgt brons op WK indoor

Na afloop van de race duurde het even voordat het besef bij Visser kwam, ook omdat ze moest wachten op de definitieve uitslagen. "Ik dacht eerst: 'staat dit er echt?' Ik ben superblij, bizar!", glimlachte Visser.

"Ik heb mijn hoofd weer koel weten te houden", verklaarde ze. "Ik wist al een tijdje dat ik sneller kon, alleen kwam het er nog niet uit in wedstrijden."

Meerkamp of horden?

Het brons van Visser maakt ook duidelijk dat er op de horden grote kansen liggen om door te groeien. Als meerkampspecialiste moet ze echter, net als Dafne Schippers een aantal jaar geleden, een keuze gaan maken.

"De kans is groot dat ik dit jaar op het EK nog de meerkamp loop, maar of ik dan ook daar afscheid van neem (van de meerkamp, red.), kan ik nu nog niet zeggen", aldus Visser.

Visser moet brons nog beseffen: superblij, bizar

De veelzijdige atlete uit Hoorn beleefde vorig jaar haar internationale doorbraak door bij de WK in Londen zowel op de meerkamp als de 100 meter horden als zevende te eindigen.

In het spoor van Schippers

Visser wordt begeleid door Bart Bennema, de coach die eerder Schippers naar de wereldtop leidde.

Schippers begon als meerkampster, maar besloot zich later op de sprint te focussen en ontwikkelde zich tot een internationale topsprintster. Visser staat voor dezelfde keuze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl