De Jong: eerder een omhaal gemaakt, maar deze vond ik mooier

Luuk de Jong tekende voor hét hoogtepunt tijdens PSV-FC Utrecht. De Eindhovense aanvalsleider maakte met een omhaal de 2-0 in een wedstrijd die de koploper uiteindelijk met 3-0 won.

"Ik heb weleens eerder een omhaal gemaakt, bij FC Twente, maar deze vond ik toch iets mooier", straalde De Jong na afloop voor de camera van de NOS. "Toen ik terugliep naar eigen helft, zag ik de herhaling langskomen op het scherm. Hij zat er goed in."

"Het was een beetje intuïtief. De bal komt achter je, dan moet je handelen. Het enige wat kon, is een omhaal maken. Ik zag dat Marco (van Ginkel, red.) die bal nog wilde koppen, maar hij ging er net onderdoor. Ik dacht nog: als hij hem maar niet aanraakt. Want ik had dit al in mijn hoofd."

Omhaal De Jong Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Hij probeert het op de training ook vaak", onderschreef trainer Phillip Cocu die laatste woorden. "Fantastisch voor hem dat hij hem zo mooi binnenschiet, echt een wereldgoal. Heerlijk, ik heb twee wereldgoals gezien vandaag. Ook het derde doelpunt van Steven Bergwijn vond ik grote klasse."

Cocu geniet van omhaal De Jong: hij probeert het op de training ook vaak

Tot de omhaal van De Jong had PSV weinig goeds laten zien. "We hadden geluk: een bal op de paal en een paar die er niet ingaan", beaamde de spits. "Dan maak je uit het niks zelf die 1-0, via een eigen goal. Dat is lekker. Na die 2-0 van mij zijn we niet meer in de problemen gekomen."

Dankzij de zege vergrootte de koploper het gat met achtervolger Ajax voorlopig tot tien punten. De Amsterdammers komen zondag nog in actie tegen Vitesse. Cocu: "Vanavond kunnen we rustig gaan slapen. Natuurlijk hoopt Ajax dat wij punten laten liggen tegen een sterke tegenstander als FC Utrecht, maar wij hebben onze taak volbracht: winnen."

STER reclame