Doelpuntenmaker Alireza Jahanbakhsh wordt op de schouder genomen

AZ boekt nipte zege bij Excelsior

AZ heeft op Woudestein in een vooral voor de rust aantrekkelijk duel een 2-1 uitzege geboekt op Excelsior.

In de eerste helft scoorde het sterkere AZ twee keer, maar ook Excelsior droeg bij aan de hoge amusementswaarde. Alireza Jahanbakhsh speelde een hoofdrol bij de Alkmaarse goals. De Iraniër gaf na negentien minuten een voorzet die via doelman Theo Zwarthoed in het doel eindigde en strafte kort voor de pauze balverlies van Wout Faes af. Eerder had Guus Til namens de gasten de paal geraakt.

Excelsior-keeper Theo Zwarthoed ziet de bal via zijn voet in zijn eigen doel verdwijnen

Excelsior maakte het AZ na rust steeds lastiger en Jurgen Mattheij zag een kopbal van de lijn gehaald worden door Wout Weghorst. Ali Messaoud redde halverwege het tweede bedrijf met een bekeken schot de eer voor de Rotterdammers, die daarna kansen kreeg op de 2-2, maar die bleef mede dankzij de uitblinkende doelman Marco Bizot uit.

Kort voor tijd kreeg AZ nog wel een tegenvaller te incasseren. Jahanbakhsh moest zich laten vervangen met een hamstringblessure die hem wellicht enige tijd aan de kant gaat houden.