Luuk de Jong schiet schitterend raak voor PSV

Efficiënt PSV wint ruim maar geflatteerd van Utrecht

Niet overtuigen, wel - dik - winnen; de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was het seizoen van PSV in een notendop. Dankzij een 3-0 zege namen de efficiënte Eindhovenaren verder afstand van achtervolger Ajax, dat zondag in actie komt.

Het stond er na een uur spelen echt: twee schoten op doel, drie doelpunten. Het was tekenend voor de scherpte van PSV en, tegelijkertijd, de pech van FC Utrecht.

Sterke start Utrecht

De Domstedelingen kwamen prima uit de startblokken in het Philips Stadion, legden de eredivisie-koploper hun wil op en creëerden twee prima kansen. Sander van de Streek (recht op Jeroen Zoet) en Mark van der Maarel (paal) verzuimden echter af te drukken.

Ramon Leeuwin (links) werkt de voorzet van Bart Ramselaar in eigen doel

Aan de overkant had PSV aan twee halve kansen genoeg om twee keer te scoren. Eerst werkte Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin een voorzet van Bart Ramselaar in eigen doel (1-0), waarna Luuk de Jong een matige voorzet op prachtige wijze tot doelpunt promoveerde.

De spits kreeg de bal van Santiago Arias achter zich, maar beproefde zijn geluk met een omhaal. De bal zeilde schitterend in de verre hoek (2-0).

In de 33e minuut leek Daniel Schwaab de voorsprong te vergroten, maar de Duitser kopte in buitenspelpositie raak. Vijf minuten later gaf Kevin Blom een strafschop, maar de scheidsrechter draaide die beslissing op aanraden van zijn assistent terug. Gastón Pereiro ging te gemakkelijk naar de grond en kreeg in plaats van een penalty de gele kaart.

Steven Bergwijn tekent voor de 3-0

Vijf minuten na rust gooide Steven Bergwijn de wedstrijd alsnog in het slot. De jonge aanvaller kapte Sean Klaiber uit en bleef oog in oog met doelman David Jensen ijskoud (3-0).

In het restant van de wedstrijd kwam de zege van PSV geen moment meer in gevaar, waardoor de ploeg van Phillip Cocu de voorsprong op Ajax vergroot tot tien punten. De Amsterdamse achtervolger kan dat gat zondag weer terugbrengen tot zeven, bij een zege bij Vitesse.