NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten verzekerd van zilver bij WK baanwielrennen

Van Vleuten gaat bij debuut op WK baan meteen op voor goud

Annemiek van Vleuten gaat bij haar eerste wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn strijden om het goud. De Wageningse - wereldkampioen tijdrijden op de weg, maar nog relatief onervaren op de baan - reed in de kwalificaties op de achtervolging de tweede tijd: 3.29,319.

Toch lijken de kansen van Van Vleuten in de finale zaterdagavond niet groot. De Amerikaanse topfavoriete en titelverdedigster Chloe Dygert reed een verbluffende tijd van 3.20,072 waarmee ze het oude wereldrecord van haar landgenote Sarah Hammer met meer dan twee seconden verbeterde. En dan te bedenken dat Hammer haar record op bijna 2.000 meter hoogte in het Mexciaanse Aguascaliente reed.

De Duitse Lisa Brennauer en de Amerikaanse Kelly Catlin rijden om het brons. Van Vleuten debuteerde pas afgelopen najaar bij de EK in Berlijn op de baan. Toen werd ze vierde.

Ligtlee met vierde tijd door: ik kan nog een stuk beter

Ligtlee en Lamberink

Eerder op de dag plaatste Elis Ligtlee zich bij de beste acht op de 500 meter tijdrit. De olympisch kampioene op keirin, die zich niet op haar favoriete onderdelen wist te plaatsen, zette in de kwalificaties de vierde tijd neer: 33,557

Ook Kyra Lamberink komt nog een keer in actie vanavond. Zij klokte met 33,888 de zesde tijd. Titelverdedigster Daria Sjmeleva uit Rusland was de snelste: 33,239.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl