Marcel Hirscher is voor de vierde keer op rij de beste in het wereldbekerklassement
NOS SportAangepast

Hirscher voor vijfde keer winnaar wereldbekerklassement reuzenslalom

Marcel Hirscher heeft zich verzekerd van de wereldbeker op de reuzenslalom. De Oostenrijker was in de voorlaatste race van het seizoen, in het Sloveense Kranjska Gora, met afstand de snelste en stelde daarmee de eerste plaats in het WB-klassement veilig.

De kersvers olympisch kampioen klokte in beide runs de snelste tijd en was uiteindelijk 1,66 seconde sneller dan zijn Noorse rivaal Henrik Kristoffersen, de nummer twee in de WB-stand. De Fransman Alexis Pinturault eindigde als derde.

Vierde op rij

Het is Hirschers vierde wereldbeker op rij op de reuzenslalom en zijn vijfde in totaal, even veel als de Amerikaan Ted Ligety. Met acht reuzenslalom-bekers staat Ingemar Stenmark boven aan de lijst.

Marcel Hirscher in actie op de reuzenslalom in Slovenië

Tina Weirather nam door een zege op de Super G in Crans-Montana de leiding in het WB-klassement over van Lara Gut, die in haar vaderland Zwitserland niet verder kwam dan de zevende plaats.

Met alleen de WB-finale in het Zweedse Åre nog voor de boeg, staat Weirather, winnares van olympisch brons, 46 punten voor op Gut (vierde bij de Spelen). De Liechtensteinse hield in Crans-Montana Anna Veith (zilver in Pyeongchang) 0,36 achter zich. De Zwitserse Wendy Holdener werd op 0,38 derde en haalde voor het eerst het podium op de Super G.

Ledecka kiest snowboarden

Ester Ledecka, die op de Winterspelen in Pyeongchang goud won, gaf de voorkeur aan een snowboard-slalom in Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl