De compleet vernielde supermarkt
NOS Nieuws

Plunderaars slaan toe bij noodweer in Dublin, supermarkt vernield

De Ierse politie heeft negen mensen aangehouden voor de plunderingen van twee supermarkten tijdens een sneeuwstorm in Dublin gisteravond. Ze worden er onder meer van verdacht dat ze met een gestolen graafmachine een supermarkt van keten Lidl omver hebben getrokken. Bij een andere supermarkt werd ingebroken.

Op beelden op sociale media is te zien dat de graafmachine zijn klauw in het dak van de winkel ramt, waarop de muren van de zaak bezwijken. Op andere beelden halen mensen spullen uit de zaak. Er is ook een kluis uit de supermarkt meegenomen. Die is vervolgens ook met de graafmachine toegetakeld, maar bleef dicht.

Bij de andere supermarkt, een winkel van de Ierse keten Centra, zaagden inbrekers een gat in de deur. Daar werden uiteindelijk drie mannen gearresteerd. Bij de Lidl waren dat er zes.

Sneeuwschuivers

Door de sneeuwstorm konden de autoriteiten moeilijk bij de supermarkten komen. Met hulp van legertrucks en sneeuwschuivers kon de politie de inbrekers in de kraag vatten. Toen ze zich verzetten, trokken de agenten hun wapenknuppels en bussen pepperspray. Uiteindelijk konden de plunderaars worden aangehouden nadat er versterking was gekomen.

Aan het einde van de operatie waren zo'n vijftig agenten bij de arrestaties betrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl