NOS SportAangepast

Sprinter Collins (41) stelt atletiekpensioen uit met halvefinaleplek

Kim Collins heeft bij de WK indoor zijn atletiekpensioen nog even uitgesteld. Het 41-jarige sprintkanon uit Saint Kitts en Nevis plaatste zich in Birmingham voor de halve finales van de 60 meter sprint.

41-jarige Collins is het nog verleerd en sprint naar halve finales

Collins finishte in zijn heat als derde (6.77) en dat was voldoende voor kwalificatie, waardoor hij zaterdagavond rond 20.10 uur weer in actie komt.

Gemêleerd gezelschap

De indoorwereldkampioen van 2003 (ook in Birmingham destijds) bevond zich in een gemêleerd gezelschap. Zo startte hij naast de jongste WK-deelnemer, de 16-jarige Jacob El Aida.

De atleet uit Malta was nog niet eens geboren toen Collins, die in 2003 ook wereldkampioen werd op de 100 meter outdoor, in 2001 zijn eerste internationale medaille won. El Aida werd vijfde in de serie.

Wereldrecordhouder

Collins ondervond ook tegenstand van de Amerikaan Christian Coleman, die onlangs met 6.34 het twintig jaar oude wereldrecord van Maurice Greene (6,39) afpakte.

Coleman won in Birmingham de eerste heat met een tijd van 6.71. Zijn landgenoot Ronnie Baker was het snelste in de series: 6.57.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl