Robin Haase
NOS SportAangepast

Zieke Haase moet passen voor Indian Wells, maar is in goed gezelschap

Robin Haase moet passen voor het toernooi in Indian Wells. De Nederlandse tennisser is niet de enige afzegging voor het masterstoernooi in Californië, dat tot de grootste tennisontmoetingen na de grandslams behoort. Ook Rafael Nadal is er niet bij.

Haase keerde deze week ziek terug uit Dubai, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld door de Tunesiër Malek Jaziri. Nadal kampt met een heupblessure en zal behalve Indian Wells ook het ATP-toernooi in Miami overslaan. Hij richt zich op het gravelseizoen.

Rentree Djokovic

Novak Djokovic doet wel mee. De Servische voormalig nummer een van de wereld kampte de laatste weken met een elleboogblessure.

Sinds zijn uitschakeling in de achtste finales van de Australian Open door de Zuid-Koreaan Chung Hyeon stond Djokovic niet meer in wedstrijdverband op de baan.

Ook de Belg David Goffin mist Indian Wells. De nummer zeven van de wereld heeft nog te veel last van een oogblessure, die hij vorige maand op ongelukkige wijze opliep tijdens het ABN Amro-toernooi.

Goffin krijgt bal op oog en moet opgeven in Ahoy

Roger Federer is wel van de partij. Vorig jaar veroverde de mondiale nummer één de titel in Indian Wells, nadat Djokovic daarvoor drie keer op rij had gezegevierd.

Het toernooi van Indian Wells gaat zondagnacht van start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl