NOS VoetbalAangepast

Ten Hag: Wöber of Kristensen vervangt Frenkie de Jong

Erik ten Hag over de defensieve puzzel

Ajax-coach Erik ten Hag sprak voorafgaand aan het duel met Vitesse van komende zondag vooral over de afwezigheid van Frenkie de Jong.

De Jong raakte deze week op de training geblesseerd aan zijn enkel en ligt er de komende weken uit. Dus moet trainer Erik ten Hag puzzelen in zijn defensie. "De vervanger wordt waarschijnlijk Maximilian Wöber of Rasmus Kristensen", zo vertelde Ten Hag. Nick Viergever is nog altijd niet wedstrijdfit.

Oranje

De kwetsuur van De Jong komt precies op het moment dat hij in beeld kwam bij Oranje. Bondscoach Ronald Koeman was zelfs getuige van het moment dat de centrale verdediger zijn blessure opliep. Koeman was bij de training van Ajax omdat hij de traditionele topclubs bezoekt in aanloop naar de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal later deze maand.

Ten Hag over De Jong: "Het is heel vervelend, vooral voor hem. Hij vulde zijn positie fantastisch in. Defensief stond het goed en aanvallend had hij goede impulsen."

Ajax-coach Ten Hag vestigt hoop op FC Utrecht

Na de 0-0 van afgelopen zondag tegen ADO wekte het her en der nogal verbazing dat Ten Hag zo lovend was over zijn ploeg. "Ik heb nog steeds dezelfde mening en sta achter die woorden", zegt hij nu.

Als Ten Hag dan toch een verbeterpuntje moet noemen, is dat het rendement uit spelhervattingen. "Voor de winterstop scoorde Ajax daar regelmatig uit. Nu minder. Dat moet beter."

Hart onder de riem

Terwijl Ajax zelf moet winnen bij Vitesse speelt titelconcurrent PSV thuis tegen FC Utrecht, de vorige werkgever van Ten Hag. De coach van Ajax bracht deze week een bezoek aan zijn voormalige pupillen om ze een hart onder de riem te steken. "Ze hebben er vertrouwen in dat ze voor het eerst een competitiewedstrijd gaan winnen bij PSV."

Of Ajax tegen Vitesse kan beschikken over Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne is nog twijfelachtig. Het duo ontbrak vorige week tegen ADO, maar traint wel weer mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl