1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Meer ziekenhuizen stellen operaties uit vanwege griepgolf

Het MCL-ziekenhuis in Leeuwarden en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben niet-spoedeisende operaties afgezegd vanwege de griepgolf. De ziekenhuizen hebben te maken met topdrukte en er moet volgens de ziekenhuizen ruimte blijven voor spoedpatiënten. Ook zijn meer medewerkers dan anders ziek.

"Het gaat om een handvol patiënten van wie de operatie is uitgesteld", zegt een woordvoerder van MCL uit Leeuwarden. "Dat zijn operaties die niet met spoed moeten worden gedaan, zoals een heup- of knieoperatie. Voor de patiënten is het heel vervelend, maar als de operatie een week later wordt uitgevoerd, is dat medisch geen probleem."

Ook bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zijn verschillende geplande operaties uitgesteld, omdat veel bedden in het ziekenhuis worden ingenomen door patiënten met griepverschijnselen of longproblematiek. Vijftien geplande operaties van deze week zijn verplaatst.

Bij beide ziekenhuizen gaat de spoedeisende hulp wel gewoon door. Woensdag moest ook het Zuyderland Medisch Centrum in Zuid-Limburg operaties afzeggen vanwege de griepgolf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl