Als je geen Oscar wint, heb je altijd de goodiebag nog

Aangepast
Getty Images

And the goodiebag goes to... Het houdt elk jaar weer de gemoederen bezig: de goodiebag die de gasten van de Oscars mee naar huis krijgen. Vorig jaar was de inhoud van het 'zakje' 250.000 dollar waard. Dit jaar 'slechts' 100.000 dollar, heeft Time uitgezocht.

In het pakket zitten dit jaar meerdere vakanties, een diamanten ketting en, ja serieus, een dna-test. De tas wordt mogelijk gemaakt door een marketingbureau uit Los Angeles. Dat bureau stelt al zestien jaar de goodiebags voor de Oscars samen.

Laten we beginnen met de vakanties. In het tasje zitten namelijk meerdere tegoedbonnen: voor een 12 dagen durende vakantie naar Zanzibar voor twee personen (waarde: 22.600 dollar), een trip van zes dagen voor twee personen naar Hawaï (3000 dollar) en een overnachting in een luxe resort in Halkidiki, Griekenland (460 dollar).

Niet iedereen krijgt een goodiebag mee naar huis: alleen de acteurs of regisseurs die kans maken op een beeldje. Dat zijn bijvoorbeeld namen als Meryl Streep of Guillermo del Toro.

Verder krijgen de genomineerden een week lang spa-behandelingen bij een beroemde Amerikaanse spa (meer dan 1000 dollar waard), een donatie van 10.000 dollar aan een dierenasiel en dus een dna-test waarmee je onderzoek naar je stamboom kunt doen en je gezondheid kunt laten testen (200 dollar).

Wil je tussen je spa-behandelingen ook nog sporten, dan kun je een afspraak maken met je personal trainer: in de goodiebag zitten namelijk tien personal trainer-sessies (ter waarde van ongeveer 5000 dollar).

'Goedkope' dingen

Verder zitten er ook nog een aantal 'goedkope' dingen in het cadeau. Een kleurveranderende lippenstift (22 dollar), chocolade (86 dollar), heel veel nepwimpers (honderden dollars), een busje pepperspray, en tandpasta (20 dollar). En mochten de genomineerden nog op zoek zijn naar een nieuwe partner, dan kunnen ze zich gratis inschrijven bij een betaalde datingapp.

De 90e editie van de Oscar Academy Awards wordt dit jaar op 4 maart gehouden. The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro heeft het hoogste aantal nominaties in de wacht gesleept.

STER Reclame