NOS VoetbalAangepast

Versloeg Feyenoord Willem II dankzij uitgelekt tactisch plan?

Het kan zo maar zijn dat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst nog voor de aftrap van het bekerduel tegen Willem II wist hoe collega-trainer Erwin van de Looi Feyenoord wilde bestrijden. Het tactisch strijdplan van de Tilburgers stond nog voor het eerste fluitsignaal op internet.

De opstelling van Willem II

Willem II verbleef in een hotel in Scheveningen om zich voor te bereiden op het bekerduel tegen Feyenoord. In dat hotel werd de voorbespreking gehouden met de bijbehorende tactische tips, uitgeschreven op een flipboard. Willem II vergat de volgeschreven papieren mee te nemen of weg te gooien en niet veel later stond het op Twitter.

Het tactische plan van Willem II voor het bekerduel tegen Feyenoord

Feyenoord moet ons voelen in de duels

De opdracht was simpel. "Feyenoord moet ons voelen in de duels", stond er op de borden geschreven. Zo moest Elmo Lieftink zich ontfermen over Robin van Persie en moest Fran Sol in gang schieten als Sven van Beek de bal kreeg.

Uiteindelijk werd Willem II met 3-0 verslagen en was dat volgens de trainer niet dankzij de voorkennis van Feyenoord. Wel was Van de Looi boos. Tegen De Telegraaf zei hij dat het de laatste keer is dat Willem II in dit hotel is geweest, als het hotel verantwoordelijk is voor deze actie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl