Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord houdt zicht op prijs dankzij simpele zege op Willem II

Feyenoord kan het wat teleurstellende seizoen toch nog afsluiten met een prijs. De Rotterdammers plaatsten zich woensdagavond voor de finale van de KNVB-beker, via een 3-0 zege op Willem II in de halve eindstrijd.

Feyenoord opende furieus en nam binnen twintig minuten het doel van Willem II al viermaal gevaarlijk onder vuur. Ridgeciano Haps, Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena verzilverden hun kansen niet, Steven Berghuis deed dat wel. De topscorer van Feyenoord schoot een voorzet van Haps tegen de touwen na een slim overstapje van Nicolai Jørgensen.

Dominant Feyenoord

Na de 1-0 ging de twaalfvoudig bekerwinnaar op dezelfde voet verder. Willem II moest zich tot tegenhouden beperken en mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts één doelpunt had hoeven slikken.

Pro Shots
Vreugde bij de spelers van Feyenoord

Een tweede treffer liet ook na rust lang op zich wachten, waardoor het op het scorebord tenminste spannend bleef. Damil Dankerlui bracht de Tilburgers, die in 2005 voor het laatst de finale haalden, zelfs nog bijna op gelijke hoogte. De back dwong met een strak schot (Willem II's enige wapenfeit) Brad Jones tot een goede redding.

Mijlpaal Van Persie

In de tegenstoot zette Robin van Persie met het 300ste doelpunt uit zijn carrière Feyenoord op 2-0. De aanvaller was het eindstation na een goede counter via Jean-Paul Boëtius en Haps. Vilhena gaf na een solo in de slotfase Feyenoords zestiende bekerzege in De Kuip op rij nog meer glans (3-0).

Feyenoord stuit in de bekerfinale op AZ, dat eerder op woensdagavond weinig moeite had met FC Twente. De Alkmaarders wonnen met 4-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl