Roelant Oltmans in dienst van India
NOS SportAangepast

'Ze weten het niet meer', dus trekt hockeycoach Oltmans weer naar Pakistan

"Steeds als ze het in Azië niet meer weten, bellen ze mij." Aan het woord is Roelant Oltmans. De ervaren hockeycoach is benaderd om voor de tweede keer in zijn loopbaan bondscoach van Pakistan te worden.

"Ik kan niet ontkennen dat we contact hebben. Maar er zijn nog wel wat stappen te zetten voordat het definitief is", zegt Oltmans, die Pakistan bij de Spelen van 2004 onder zijn hoede had. Zijn ploeg eindigde toen als vijfde.

In 1996 werd Oltmans met Nederland olympisch kampioen en twee jaar later wereldkampioen.

Roelant Oltmans als bondscoach van Oranje

Pakistan in verval

Pakistan heeft bij de 63-jarige Oltmans aangeklopt omdat de nationale ploeg weer in verval is geraakt. De drievoudig olympisch- en viervoudig wereldkampioen wist zich niet te kwalificeren voor het WK van 2014 en ontbrak ook op de Olympische Spelen van 2016.

Oltmans was daar wel bij, als bondscoach van India. Daar werd hij vorig jaar ontslagen.

"Pakistan moet nu echt naar de lange termijn kijken. Steeds als een buitenlandse trainer weggaat, stort het in elkaar. Als ik het doe, wil ik een goede erfenis kunnen achterlaten", aldus Oltmans.

"Over vijf maanden is al het kwalificatietoernooi voor de Spelen van Tokio 2020. Dat is heel snel, we moeten eigenlijk al verder kijken dan Tokio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl