NOS VoetbalAangepast

Verbeek over Europese uitsluiting: een idiote straf

Verbeek over Europese uitsluiting: een idiote straf

FC Twente hoopt woensdagavond ten koste van AZ de bekerfinale te bereiken, maar het is al wel duidelijk dat het spelen van Europees voetbal aan de neus van de Tukkers voorbijgaat.

De club is na dit seizoen nog een jaar uitgesloten van Europees voetbal wegens verboden afspraken met investeringsmaatschappij Doyen. Trainer Gertjan Verbeek begrijpt daar weinig van.

"Ik vond het vreemd dat Twente vorig jaar uitgesloten werd van de play-offs, dat heb ik toen ook al gezegd. Waarom je dan wel aan het bekertoernooi mag deelnemen, is mij dan ook een raadsel. Maar afijn, ik ben blij dat we mee mogen doen. En dat we zover reiken."

"We weten dat we niet Europees mogen spelen. Als je kijkt welke sanctie de club krijgt als het de beker wint... Hoeveel miljoenen dat scheelt... Het is een idiote straf. Het wekt verbazing dat je door malversaties uit het verleden een dusdanig hoge straf krijgt opgelegd."

Verbeek: verwachting over Assaidi is positief

Oude bekenden

Verbeek werkte eerder drie jaar bij AZ en veroverde in 2013 de KNVB-beker met de Alkmaarders. Hij kijkt uit naar het weerzien met oude bekenden.

"Het is altijd speciaal als je tegen clubs speelt waar je vroeger een band mee hebt gehad. We overnachten in Egmond, daar heb ik drie jaar gewoond. Het brengt altijd leuke herinneringen met zich mee."

Verbeek over speelwijze AZ: denk niet dat wij verrast kunnen worden

De aanstaande tegenstander kent voor Verbeek weinig geheimen. "Bij AZ is er niet zo veel veranderd. Oussama Idrissi is erbij gekomen. Dat maakt het spel van hun wel wat anders, maar ik denk niet dat wij daardoor verrast kunnen worden. Ik denk dat 10 van de 11 plaatsen wel vastomlijnd zijn."

"De speelwijze van AZ is langzamerhand behoorlijk bekend. Het is altijd knap hoe AZ daarmee omgaat en het toch iedere keer resultaat weet te behalen tegen ploegen die zich daarop instellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl