NOS NieuwsAangepast

Haaksbergen troeft Arnhem af en houdt eerste natuurijsmarathon

Schaats- en skeelerclub IJSCH in Haaksbergen mag morgenavond de eerste marathon op natuurijs van dit seizoen organiseren. De KNSB heeft de baan goedgekeurd. Het ijs heeft de vereiste dikte van minimaal 3 centimeter. Om 19.00 uur starten de vrouwen, een uurtje later de mannen.

Competitieleider Willem Hut van de schaatsbond maakte dat bekend na de keuring in Arnhem, waar ook werd gestreden om de eerste marathon te organiseren:

KNSB: morgenavond is in Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs

Haaksbergen doet bijna iedere winter mee aan de strijd om de eerste marathon op natuurijs. Het is sinds 2000 de zesde keer dat Haaksbergen wint.

De ijsclub uit Twente troefde twee Arnhemse verenigingen af. Daar was het ijs in een bocht nog niet dik genoeg. Donderdag wordt daar wel de tweede marathon gehouden. Als het goed blijft vriezen volgen er daarna misschien nog een paar in andere plaatsen.

Een vertegenwoordiger van de KNSB controleert de ijsdikte bij schaatsclub IJSCH in Haaksbergen.

In Amsterdam hopen ze dat er op de grachten geschaatst kan worden. Daarom is in een aantal grachten een vaarverbod ingesteld, blijft er een sluis dicht en zijn gemalen stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl