NOS Nieuws

Kinderopvang wil uitstel van invoering personenregister

Het gaat de kinderopvang niet lukken om komende donderdag alle medewerkers in één dag op te nemen in een nieuw register.

"Ze moeten er op 1 maart allemaal in staan, maar het register gaat die dag pas open. Als je een kleine organisatie bent, is het best te doen, maar als je heel groot bent, heb je een probleem als je honderden mensen in een dag moet invoeren", zei Heidy Knol in het NOS Radio 1 Journaal. Zij is directeur van Brancheorganisatie Kinderopvang.

Vanaf 1 maart moeten alle vaste en tijdelijke medewerkers zijn gescreend en worden geregistreerd; ook mensen die zelf geen kinderen opvangen, maar wel vaak in een crèche zijn.

Overgangsperiode

Voor medewerkers die in dienst zijn, geldt een overgangsperiode. Het probleem zit volgens Knol bij de uitzendkrachten, vrijwilligers en stagiairs. Die moeten nu ook worden gescreend en geregistreerd. Voor hen moet uitstel komen, vindt Knol, maar het ministerie ziet niets in uitstel.

De Brancheorganisatie Kinderopvang hoopt nu dat toezichthouders coulant zijn en niet meteen al komende donderdag bij de kinderdagverblijven op de stoep staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl