Hans Klippus, Iwan van Duren en Bart Vlietstra te gast bij het Sportforum
NOS VoetbalAangepast

'PSV verdient ontzettend veel respect'

"Het wil gewoon niet spannend worden in de eredivisie." Daar is iedereen in het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken het wel over eens. Maar waar Hans Klippus en Bart Vlietstra het wijten aan het niveau bij Feyenoord en Ajax ligt het volgens Iwan van Duren vooral aan de kwaliteit van PSV. "De ploeg uit Eindhoven verdient ontzettend veel respect", vertelt Van Duren.

"Ik word wel eens chagrijnig over de manier waarop PSV wordt benaderd. PSV is de enige van de topdrie die naar behoren presteert. Als je kijkt naar de begrotingen van Ajax, Feyenoord en PSV moeten deze drie straatlengtes voor staan op de rest, nu is het alleen PSV die er bovenuit steekt."

Voorbeeld aan nemen

"Topsportmentaliteit is een woord waarbij ik normaal gesproken de tv uitzet, maar het is wel van toepassing op de huidige selectie van PSV", gaat Van Duren verder.

"Het gaat in de media vaak eerst over Ajax, dan over Feyenoord en wat er overblijft is voor PSV. Het is een geweldige prestatie waar Ajax en Feyenoord een voorbeeld aan kunnen nemen."

'We mogen wel wat meer respect hebben voor PSV'

Bob de Jong

Natuurlijk werd er ook teruggeblikt op de Olympische Spelen. En dan vooral op het beeld van een enthousiaste Bob de Jong als trainer van de Koreaanse schaatsers. Na de winst van de Koreaan Lee Seung-Hoon op de massastart sprong de Nederlander de tribune af om zijn pupil te omhelzen.

Hij kwam terecht tussen de Nederlandse bondscoach Geert Kuiper en technisch directeur van de KNSB, Arie Koops. Zij reageerden boos en wezen De Jong terecht.

"Heel zielig", noemt Hans Klippus dat. "Ik heb me er mateloos aan geërgerd. Twee onderwijzers die zeggen wat Bob de Jong wel en niet mag doen, dat was voor mij toch wel een dieptepunt van de Spelen."

Kuiper en Koops keken elkaar aan en besloten dat het niet kon wat De Jong daar deed. "Dan heb je je emoties niet goed onder controle", aldus Bart Vlietstra over het optreden van de technische staf van het Nederlandse team.

"Ik weet niet of je dan fit genoeg bent voor deze job. Een aanvaring met de pers, het verhaal rondom Anema. Dit was niet het toernooi van Arie Koops."

'Terechtwijzen Bob de Jong dieptepunt deze Spelen'

Schaatsers binnenkort werkloos

Sven Kramer liet tijdens de Spelen al optekenen dat hij het schrijnend vindt dat veel Nederlandse schaatsers binnenkort zonder sponsor zitten, terwijl het juist zo goed gaat met de sport. Volgens de deelnemers aan het Sportforum is het een logische keuze van sponsors om zich terug te trekken.

"Ik begrijp het wel", zegt Klippus. "Bij de Spelen komen de sponsornamen niet in beeld, en dat is een probleem. Als je een ploeg hebt en je wilt nu cashen wat betreft de aandacht, dan komt je naam niet in beeld. Dat is heel triest."

"Je ziet er niks van en de schaatsers zeggen ook niet na hun race bij welke ploeg ze rijden. De kenners weten het wel, maar het grote publiek heeft geen idee", voegt Vlietstra toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl