Patrick Joosten viert zijn openingstreffer tegen Jong Ajax ANP Pro Shots

Het is Jong Ajax niet gelukt om verder afstand te nemen op concurrent NEC. De koploper van de Jupiler League verloor op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht: 2-1. De voorsprong van de Amsterdammers blijft twee punten.

Na iets meer dan een kwartier maakte Patrick Joosten de 1-0 voor Jong FC Utrecht. Zijn afstandsschot was het eindstation van een snelle counter. Joosten is sinds kort weer fit, nadat hij een jaar geleden zijn voorste kruisband af had gescheurd.

Mateo Cassierra was vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet raakte de lat.

Coach Michael Reiziger verraste door nog voor rust vleugelspeler Dennis Johnsen te wisselen. Vol ongeloof ging de Noor, die even daarvoor nog om een strafschop riep na licht contact in het zestienmetergebied, naar de kant.

Robin van der Meer in duel met Luis Orejuela ANP Pro Shots

Na de thee drongen de Amsterdammers meer aan. Dat resulteerde na 63 minuten spelen in de 1-1 van invaller Kaj Sierhuis. Toch bleven de punten in de Domstad; na een scrimmage voor de goal van Jong Ajax maakte Sylla Sow de winnende treffer.

Ook Jong PSV onderuit

Subtopper Jong PSV verloor verrassend op bezoek bij Jong AZ. Jamie Jacobs en Tijani Reijnders maakten de doelpunten voor de Alkmaarders, Cody Gakpo deed wat terug namens de Eindhovenaren: 2-1.

STER reclame