Februari 2018: de groepsfoto van het Franse en Nederlandse Davis Cup-team in Albertville
NOS SportAangepast

Opzet Davis Cup wellicht snel op de schop

De Davis Cup wordt vanaf volgend jaar mogelijk in één week afgewerkt. De internationale tennisfederatie (ITF) komt op korte termijn met een voorstel om de landenwedstrijd ingrijpend te wijzigen.

"We willen naar een fantastische afsluiting van het seizoen toe, met topsport en entertainment. De beste spelers van de wereld treden daarbij op namens hun land", aldus David Haggerty, voorzitter van de ITF.

De tennisfederatie zal in augustus een stemming houden over de nieuwe opzet. Om het plan goed te keuren is een tweederdemeerderheid nodig.

Nu bestaat het toernooi nog uit eenmalige ontmoetingen tussen landen, waarbij wordt toegewerkt naar een finale aan het einde van het jaar.

Bob Mark (vanaf links), Neale Fraser, Harry Hopman (coach), Rod Laver and Roy Emerson veroveren in 1961 de Davis Cup

Het nieuw te vormen officieuze wereldkampioenschap voor mannenteams zal worden gespeeld in de vorm van twee enkelspelen en een dubbel, waarin telkens om twee gewonnen sets wordt gespeeld. De zestien landen uit de wereldgroep zijn zeker van deelname, twee worden er uitgenodigd.

Door een sponsordeal met Kosmos, de investeringsgroep van Barcelona-voetballer Gerard Piqué, komt er de komende 25 jaar drie miljard dollar voor het evenement beschikbaar.

2017: Frankrijk wint de Davis Cup

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl