Gianluigi Buffon
NOS VoetbalAangepast

Loyaliteit voor Italië: Buffon komt terug op beslissing om te stoppen

Gianluigi Buffon is teruggekomen op zijn beslissing te stoppen als international. De 40-jarige doelman gaat in op de uitnodiging van interim-bondscoach Luigi di Biagio en stelt zich beschikbaar voor de komende twee oefeninterlands tegen Engeland en Argentinië van volgende maand.

"Ik had gedacht om op vakantie te gaan met mijn familie, maar als het nationale team je nodig heeft, moet je er staan", aldus de 175-voudig international. "Zo toon ik mijn loyaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel richting Italië."

Laatste interland al gespeeld

Het leek erop dat Buffon zijn laatste interland voor Italië afgelopen november speelde tegen Zweden. Het duel in de play-offs voor het WK van komende zomer eindigde in een gelijkspel, waardoor Italië voor het eerst in zestig jaar een mondiale eindronde mist.

"We hebben gefaald in iets wat veel betekent voor het sociale aspect. Het spijt me niet dat ik moet stoppen omdat de tijd zijn werk doet, maar de manier waarop het gebeurt spijt me wel", zei Buffon na afloop van de desastreuze wedstrijd tegen Zweden.

Doelman Buffon omarmt de Italiaanse bondscoach Gian Piero Ventura na de uitschakeling voor het WK

Passend afscheid

Bondscoach Di Biagio liet maandag al weten dat hij Buffon wil laten terugkomen van die beslissing. "Ik heb met Buffon gesproken en heb hem nog twee of drie wedstrijden voorgesteld", aldus Di Biagio. "Een speler van zijn kaliber mag zijn interlandcarrière niet beëindigen met een wedstrijd zoals tegen Zweden."

Buffon denkt er nu net zo over. "Ik denk dat een ervaren speler nuttig kan zijn bij de start van een nieuwe campagne, ook om jongere spelers te adviseren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl