De kraker tussen PSV en Ajax is geen voetbalspektakel geworden. Net als eerder dit seizoen in Amsterdam werd er ook in het Philips Stadion in Eindhoven niet gescoord: 0-0.

Beide ploegen waren zich bewust van het belang van de wedstrijd en wensten geen risico's te nemen.

Dit leidde tot een gezapig begin van het duel, dat pas na een half uur enigszins tot leven kwam. PSV voerde de druk ietwat op en kreeg direct een aantal kansjes. Balázs Dszudszák en Ola Toivonen probeerden het met een schot vanuit de tweede lijn, maar Maarten Stekelenburg lag een paar keer goed in de weg. Ajax kwam voor de rust niet verder dan een aardig schot van Christian Eriksen.

Nauwelijks kansen

Was de eerste helft al niet leuk, de tweede was zo mogelijk nog slechter. De bezoekers waren beducht voor de sterke omschakeling van de thuisploeg en PSV was op het door de regen spekgladde veld niet bij machte iets te forceren.

De koploper kon niet anders dan het weer een keer proberen uit de tweede lijn en dat leverde zowaar bijna een treffer op. Het schot van Dszudszák werd maar half gekeerd, waarna Stekelenburg met z'n teen de bal ruimde voordat Marcus Berg binnen kon tikken.

In de 83ste leek PSV alsnog met de zege aan de haal te gaan. Género Zeefuik nam de bal goed aan en loste een uitstekend schot, maar Stekelenburg toonde zijn klasse.

"Uitstekende doelman"

PSV-trainer Fred Rutten was na afloop over veel dingen tevreden, maar hij baalde van de uitslag. "Maarten Stekelenburg heeft ons tegengehouden. Wat een uitstekende doelman", stak hij zijn bewondering niet onder stoelen en banken.

"We hebben goed gespeeld maar hadden wel kunnen en misschien wel moeten winnen. Daarom ben ik niet helemaal tevreden. Er had meer ingezeten."

"Het leek op schaken"

Ajax-trainer Frank de Boer kon beter leven met de uitslag. "Natuurlijk hadden we liever gewonnen. Maar ik denk dat dit een redelijk resultaat was. PSV heeft een paar goede kansen gekregen. Maar wij hebben Maarten Stekelenburg, één van de beste doelmannen van de wereld."

"We wilden niet achterkomen", verdedigde De Boer de afwachtende houding van de Amsterdammers. "Want dan wordt het heel moeilijk tegen PSV, dat ook niet wilde verliezen. Daarom leek het een beetje op schaken. Toch vond ik dat we het in de eerste helft goed deden. Na rust kwamen we minder aan voetballen toe. Dat was jammer."

"Het verschil met PSV blijft vijf punten. Ik heb begrepen dat PSV nog veel lastige uitwedstrijden moet spelen. Wij moeten de komende weken gewoon goed blijven voetballen. Dan zien we wel of zij nog veel laten liggen."

STER reclame